Podzimní Research Academy se nadanými studenty jen hemžila

Letos již druhá Research Academy proběhla na začátku října a zúčastnili se jí dvě studentky a jeden student sociologie.

Všichni, stejně jako na jaře, dostali přidělené vlastní výzkumné projekty i mentory, kteří je celým projektem provedli. Úkolem studentů bylo připravit nabídku pro klienta, navrhnout dotazník pro online sběr a na závěr odprezentovat výsledky a zjištění.

Marie & Standa

Marie, studentka prvního ročníku magisterského studia sociologie na FSV měla možnost konzultovat svou práci a jednotlivé úkoly s mentorem Standou. Stanislav je jeden z našich seniorních account managerů, který úspěšně vede rozsáhlé projekty, nejčastěji v oblasti retail. Marie na nás všechny zapůsobila hlavně svou zvídavostí a nadšením pro sociologii, v závěrečné prezentaci pak zaujala neotřelým a originálním designem prezentace.

Stáž v NMS mi umožnila nahlédnout, jak to funguje při průzkumu trhu v soukromém sektoru. Za přínosné považuji to, že jsem zjistila, jak vlastně takto specifický výzkum komunikovat, ať už skrze nabídku pro klienta či tvorbou dotazníku pro respondenty. Nejvíce mě bavilo zpracovávání závěrečné prezentace, díky níž jsem si osvojila efektivní způsoby sdělování výsledků výzkumu.

Filip & Veronika

Veronika, seniorní account managerka věnující se především kvalitativním výzkumům, si letos vyzkoušela mentorskou roli již podruhé. Tentokrát byla oporou Filipovi, který se po studiu sociologie na Univerzitě Komenského v Bratislavě rozhodl nahlédnout na akademickou půdu do zahraničí a nyní již druhý rokem studuje na navazujícím oboru na FSV Univerzity Karlovy. Filip s přehledem zvládnul všechny zadané úkoly a v závěrečné prezentaci se nebál projevit vlastní názor a dát klientovi jasná doporučení.

Dvojtýždňový pobyt v Research Academy hodnotím určite pozitívne a to najmä preto, že som mal možnosť nahliadnuť do sveta, kde sa sociológia využíva v praxi. Prednášky a semináre v škole sú určite zaujímavé, avšak žiadna škola vám neposkytne skúsenosť s tým, ako sa pracuje v skutočnom prostredí prieskumu trhu a na skutočných projektoch. Research Academy by som z tohto dôvodu odporúčal každému, kto má záujem rozvíjať sa aj mimo akademickej sféry a chce získať znalosti, ktoré ho v kariére jednoznačne posunú ďalej.

Riva & Prokop

Poslední mentorskou dvojicí, která v rámci podzimní Research Academy vznikla, byla Riva a Prokop. Prokop klienty nejčastěji oslňuje svou sebevědomou prezentací, připraveností a smyslem pro detail. Takže pokud šlo o zapálení pro studentkou akademii, nebylo tomu jinak. Riva aktuálně studuje ve druhém ročníku bakalářského oboru sociologie na filozofické fakultě UK, takže ve srovnání se svými spolužáky si už teď s sebou nese do studia velkou výhodu a zkušenosti z praktického výzkumu. Nás zaujala originálními nápady ve svém proposalu pro klienta i čistotou závěrečné prezentace.

Na stáži v NMS oceňuji, že jsem si mohla vyzkoušet vést celý reálný projekt od začátku až do konce včetně nabídky pro klienta, dotazníku a závěrečné prezentace. Jednotlivým úkolům předcházel workshop, který nám pomohl později v samostatném zpracování. K úkolům jsme dostávali zpětnou vazbu od našich mentorů, jak případně naši práci vylepšit. Odnáším si tak mnoho zkušeností, jak to ve výzkumné agentuře funguje.

Líbil se ti článek? Sdílej ho!

Další články